کرونا وزارت بهداشت

دستورالعمل وزارت بهداشت برای پیشگیری از کرونا در بیماران مبتلا به سرطان:

از آنجا که بیماران مبتلا به سرطان تحت درمان با انواع داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی هستند در زمره گروه های در معرض خطر در نظر گرفته می شوند و تمهیدات لازم برای پیشگیری و درمان عفونت در آنها سطوح بالاتری را می طلبد.  طبق نظر وزارت بهداشت راه های انتقال ویروس کرونا از شخصی به شخص دیگر از طریق ترشحات مجرای تنفس و تماس (با سطوح و یا فرد با فرد) به ویژه در زمان عطسه یا سرفه است. همچنین انتقال از راه ذرات هوا هم امکان پذیر است. دانستن این نکته حائز اهمیت است که احتمال انتقال بیماری از افراد ناقل بدون علامت هم وجود دارد. دوره نهفته بیمار ی از ۱ تا ۱۴ روز و در اکثر مواقع ۳ تا ۷ روز است. شایع ترین علائم این بیمار ی تب، خستگی،سرفه خشک و تنگی نفس است.تعداد کمی از بیماران علائمی مانند گرفتگی بینی، آبریزش بینی و اسهال دارند.

توصیه های لازم برای بیماران و خانواده ها

توصیه های عمومی

▪ داشتن کمترین مواجهه با افراد به ویژه افراد دارای علایم مشکوک و اجتناب از لمس دیگران تحت هر عنوان از جمله دست دادن یا روبوسی

▪ توجه ویژه به برخی علایم مانند تب، سرفه، تنگی نفس، لرز، درد بدن، سردرد، اسهال، تهوع، استفراغ، آبریزش بینی به ویژه در طی دو هفته پس از تماس با فردی که این علایم را دارد

▪ مراجعه به پزشک درمانگر، مرکزی که بیمار در آن مراقبت های خود را دریافت می کند یا مراکز اعلام شده برای مراقبت کرونا، در صورت بروز علایم گلودرد، سرفه خشک، لرز با یا بدون تب و تنگی نفس

▪شستن مکرر دست هابا آب و صابون به مدت ۲۰ ثانیه (ترجیحا هر ساعت یک بار ) یا استفاده از مواد ضدعفونی کننده حاوی الکل

▪ شستن دستها قبل از غذا، بعد از دستشویی، بعد از عطسه یا سرفه و پس از تماس با سطوح مشکوک به آلودگی

▪ گرفتن دهان و بینی با آرنج یا دستمال هنگام عطسه یا سرفه و انداختن دستمال بلافاصله درون سطل زباله دردار

▪ پرهیز از لمس چشم و صورت خود با دستهای شسته نشده

▪ ماسک زدن در صورت حضور در مکان های عمومی، مراکز درمانی و یا داشتن علایم تنفسی مانند سرفه و یا عطسه و یا مراقبت از بیمار با علایم تب و سرفه

▪ ضدعفونی کردن مرتب وسایلی که به صورت مکرر در تماس با دست هستند مانند کنترل، دستگیره‌ی درها، گوشی همراه، لپ تاپ یا تبلت

▪ پختن کامل مواد غذایی به ویژه گوشت و تخم مرغ

▪ تقویت سیستم ایمنی با مصرف مرتب میوه و سبزیجات شسته و تمیز شده و ویتامین طبیعی C

▪ برا ی کسب اطلاعات بیشتر به راهنمای “توصیه های بهداشتی در مقابله با کروناویروس جدید” تهیه شده در مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت مراجعه نمایید.

 

برای مطالعه و دریافت متن کامل این دستورالعمل، کلیک کنید.