کاهش گلبول‌های سفید و آسیب پذیری در برابر عفونت ها

کاهش گلبول‌های سفید خون که وظیفه‌ی حفاظت از بدن در برایر بیماری‌ها و عفونت‌ها را بر عهده دارند، باعث افزایش حساسیت در ابتلا به عفونت‌ها می‌شود.

پیشگیری از عفونت:

برای پیشگیری از ایجاد عفونت در طول شیمی‌درمانی، به موارد زیر توجه کنید:
• تعداد سلول‌های سفید خون شما باید کنترل شود. در صورتی که تعداد آن‌ها در اثر شیمی‌درمانی خیلی پایین آمده باشد، پزشک برای افزایش تعداد سلول‌های سفید دارو تجویز خواهد کرد.
• همیشه دست‌های خود را با آب و صابون بشویید. خصوصا قبل از پخت و پز یا غذا خوردن، بعد از استفاده از دستشویی، بعد از فین کردن، عطسه، سرفه یا لمس حیوانات باید دست‌های خود را با آب و صابون بشویید.
• برای پاک کردن سطوحی که آن‌ها را لمس می‌کنید، از اسپری‌های ضد عفونی کننده استفاده کنید.
• از افرادی که به هر نوع بیماری واگیردلر (مانند سرماخوردگی، آنفلونزا، سرخک یا آبله مرغان) مبتلا اند، دوری کنید.
• از مکان‌های شلوغ دور باشید و زمانی بیرون بروید که خلوت‌تر است.
مراقب باشید که در طول دوران شیمی درماین بدنتان دچار زخم نشود. در زمان کوتاه کردن ناخن‌ها گوشه‌های اطراف ناخن را جدا نکنید؛ ناخن هایتان را از ته نگیرید و هنگام استفاده از چاقو، یا سوزن یا قیچی خیلی مراقب باشید.
• به علائمی نظیر خیس شدن، قرمزی، ورم یا دردناکی در اطراف لوله‌هایی که به بدن متصل هستند (مانند سوند، کاتتر‌ها و آنژوکت) توجه کنید و هر تغییری را در اطراف آن به پزشک یا پرستار خود اطلاع دهید.
• بعد از هر وعده غذایی و قبل از خوابیدن دندان‌های خود را با مسواک بسیار نرم تمیز کنید. می‌توانید با شستشوی مسواک زیر آب گرم برس‌های آن را نرم‌تر کنید. از دهانشویه‌های غیرالکلی استفاده کنید.
• از پوست خود مراقبت کنید. برای نرم کردن و و پیشگیری از خشک شدن و ترک خوردن پوست، از کرم استفاده کنید. جوش‌ها را نباید کند یا فشار داد. بعد از استحمام، برای خشک کردن پوستتان، حوله‌ای نرم را روی آن قرار دهید و به آرامی خود را خشک کنید. حوله را روی سطح پوست نکشید.
• در صورت بریدن پوستتان، آن را با آب و صابون بشویید و برای ضد عونی کردن یا پانسمان آن با پزشک مشورت کنید.
• از نگهداری از حیوانات پرهیز کنید. نبایستی در تماس با حیوانات خانگی نظیر گربه، سگ ویا پرنده و یا ماهی باشید.
• برای تزریق هر نوع واکسنی نظیر آنفولانزا با پزشک یا پرستار خود مشورت کنید. تزریق واکسن‌های حاوی میکروب برای شما مجاز نیست.
• پس از غذا خوردن، باقی مانده‌ی آن را سریعا در یخچال قرار دهید. از خوردن غذاهای مانده، تاریخ مصرف گذشته، کپک زده و فاسد شده خودداری کنید. از سرد و گرم کردن چند باره‌ی غذا بپرهیزید.
• قبل از مصرف سبزیجات و میوه جات آن را به خوبی بشویید. از سبزیجات و میوه‌هایی که در مراحل برداشت و آماده سازی به گل و لای آغشته می‌شوند استفاده نکنید.
• غذاهای دریایی نظیر ماهی و گوشت قرمز یا مرغ وتخم مرغ را قبل از مصرف کاملا بپزید.
• در صورت ابتلا به تب، آن را به پزشک یا پرستار اطلاع دهید.

علائم عفونت:

به علائم عفونت توجه کنید و در صورت بروز، آن را به پزشک‌تان گزارش کنید. در اسرع وقت برای کنترل تب اقدام نمایید. علائم زیر ممکن است نشان دهنده‌ی وجود عفونت در بدن باشند:
تب بالای 38 درجه
• تعرق
• قرمزی تورم و بادکردگی سردرد
• خشکی گردن
• کهیر یا اگزما
• ادرار خون آلود
• سرفه
• تکرر یا دردناکی دفع ادرار
• لرز
• گوش درد
• درد یا فشار در صورت و سینوس ها