معاون بیمه سلامت با استقبال از الگوی مدیریت بهینه و جامع مبتلایان سرطان گفت: این مگا پروژه خدمات یکپارچه سلامت از ابتدا تا انتهای زنجیره خدمت در بستر الکترونیک است که باید در کشور اجرایی شود.
به گزارش معاونت ارتباطات و جذب مشارکتهای مردمی مکسا، دکتر مهدی رضایی، معاون بیمه سلامت در نشستی با دکتر محمد جهانگیری، مدیر عامل مکسا افزود: اجرای طرحی مانند مدیریت بهینه و جامع مبتلایان سرطان آرزوی دیرینه بنده به عنوان کارشناس سلامت است که بیش از 20 سال در این حوزه سابقه فعالیت دارم.
وی درباره مزیتهای طرح مکسا گفت: مهمترین ویژگی مدل ارائه شده برای مدیریت بهینه و جامع بیماری سرطان، این است که توسط یک سازمان مردم نهاد برای بیماری سرطان و در بستری الکترونیک طراحی شده که خوشبختانه با موفقیت در مرحله آزمایشی اجرا شده است. اجرای این طرح باید بنا به نیازهای موجود، فراتر از یک محدوده جغرافیایی مشخص باشد و ضروری است به کل کشور تعمیم یابد.
معاون بیمه سلامت گفت: برای اجرای این پروژه باید سهم هر دستگاه و نظام پرداختی مشخص شود و سهم بیمه سلامت نیز به عنوان یکی از سازمانهای بیمهگر مشخص باشد چون معتقدیم اجرای این طرح برای نظام سلامت کشور مفید است.
در ادامه مدیرعامل مکسا خاطرنشان کرد: سازمان بیمه سلامت تمایل جدی برای ورود به عرصه حمایت از بیماران مبتلا به سرطان و ارایه خدمات حمایتی و تسکینی به آنان دارد.
دکتر جهانگیری، با اشاره به اینکه تاکنون بیشترین رایزنی های مکسا با سازمان بیمه سلامت درباره حمایت از پرونده الکترونیک بوده است، یادآور شد: این امر خواسته خیرین حوزه سلامت، وزارت بهداشت، بیمهها و معاونت علمی دانشگاههای علوم پزشکی است و حاصل دو دهه فعالیت است.
مشاور عالی و اجرایی رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم و رئیس کمیته مدیریت جامع سرطان استان قم هدف نهایی این طرح را کاهش بار بیماری سرطان، کاهش بار اقتصادی سرطان و کاهش فقر ناشی از ابتلا به سرطان برشمرد و گفت: در سال 2022 بازار مالی سرطان پستان در دنیا 28 میلیارد دلار بوده است که طی 10سال آینده و تا سال 2032 به بیش از 37 میلیارد دلار میرسد .
دکتر جهانگیری با بیان اینکه سرعت ابتلا به سرطان بالا رفته است و باید هوشمندسازی در سیستمها آغاز شود، اظهار داشت: تا سال 2027 بخش عمده تعاملات بین بیمار و کادر مراقبتی مجازی و مبتنی بر هوش مصنوعی خواهد شد.
وی گفت: در اجرای مدیریت بهینه و جامع بیماران مبتلا به سرطان، بسیاری از سازمانها مانند معاونت بهداشت، معاونت درمان وزرات بهداشت، وزرات دفاع و بیمهها نقش دارند و قصد مکسا تشکیل یک اکوسیستم مراقبتی در سطح ملی است.
گفتنی است، طرح مدیریت بهینه و جامع مبتلایان سرطان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی قم از بهمن 1401 آزمایشی در شهر قم به اجرا در آمده است. تاکنون 1500 شهروند قمی غربالگری سرطان پستان و کلورکتال شده اند که 95 درصد از این تعداد هیچ مشکلی نداشتهاند و تعداد کمی که نیاز به پیگیری داشتهاند، در سیستمی سازمان یافته در حال پیگیری هستند.
الگوی اولیه مدیریت بهینه و جامع بیماران مبتلا به سرطان در ۲۶ گام اساسی علمی، عملی و عملیاتی طراحی و تدوین شده است./