مجمع خیرین کشور

نشست خیرین کشور با مدیرعامل مکسا برای تبیین طرح مدیریت بهینه وجامع بیماری سرطان با هدف اصلی توسعه سبک زندگی سالم با استقبال مجمع خیرین مواجه شد.

به گزارش معاونت ارتباطات و جذب مشارکت های مردمی مکسا، به نقل از پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران،  دکتر محمد جهانگیری مدیرعامل مکسا در سیصد و سی و نهمین جلسۀ هیأت‌ مدیرۀ مجمع خیرین کشور طرح  مدیریت بهینه و جامع بیماری‌ سرطان را معرفی کرد .

دکتر جهانگیری، در این نشست 26 گام اساسی این طرح را تبیین و اهداف آن را به این شرح بیان کرد : “سه هدف اصلی مدیریت بهینه وجامع سرطان، توسعه فرهنگ خود‌مراقبتی و ایجاد سیستم‌های تصمیم‌گیر پشتیبان در سامانه مرتبط، ترویج پیشگیری، تشخیص دقیق و بهنگام و درمان موثر و بهینه و تولید دانش و خرد برای تحقق سبک زندگی سالم است.”

وی  گفت:  سالانه 131 هزار نفر در ایران به سرطان مبتلا می شوند اما خلاف آنچه گفته می‌شود، وضعیت سرطان در ایران نگران‌کننده نیست و از میانگین بسیاری کشورها پایین‌تر است.

 مدیرعامل مکسا افزود: البته تا 20سال آینده با تغییر هرم سنی و پیری جمعیت  وضعیت نگران‌کننده خواهد شد و ابتلا به بیماری‌ها از جمله سرطان بروز و ظهور بیشتری خواهد داشت.

دکتر جهانگیری با اشاره به تحولات فضای مجازی در حوزه سلامت گفت:  تا سال 1427 نزدیک 70 درصد تعاملات بیماران و جامعه پزشکی در کشورهای توسعه‌یافته مبتنی بر فضای مجازی و هوش مصنوعی خواهد بود.

 مدیرعامل مکسا اظهار داشت: به همین منظور  مکسا با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نهادهای مختلف طرح «مدیریت بهینه و جامع بیماری‌ سرطان» را با دو هدف کاهش بار بیماری سرطان و کاهش بار اقتصادی سرطان پی‌ریزی کرد و از برجسته‌ترین متخصصان در حوزه آی‌تی و پزشکی بهره گرفت.

وی گفت: این طرح آزمایشی در دانشگاه علوم پزشکی قم با موفقیت اجرا شد و قرار است در چندین استان دیگر نیز اجرایی شود و در این مسیر مشارکت سازمان‌های مردم‌نهاد، خیرین و خیریه‌ها ضروری است و در طرح نیز پیش‌بینی شده است

 جهانگیری دربارۀ اهم فعالیت‌ها و اقدامات کلیدی در این طرح بیان کرد: مطالعه تطبیقی بیش از 50 برنامه ملی کنترل سرطان، طراحی مدل مفهومی نظام یکپارچه و ادغام‌یافته، مدیریت ارائه خدمات جامع سلامت، آماده‌سازی پلتفرم یکپارچه مدیریت و راهبری بیماران، پیاده‌سازی دیجیتال روش‌های علمی مسیربندی بالینی و توسعه پلتفرم دیجیتال در تشخیص، درمان، پیگیری و مراقبت‌های پس از درمان، برنامه‌ریزی برای اجرای سیستم خودمراقبتی در سرطان، پیاده‌سازی هوش مصنوعی در تشخیص سرطان سینه، آموزش و توانمندسازی، طراحی و اجرایی‌سازی سیستم ارجاع، تدوین و اجرای سیستم ارزیابی اجرایی و نظارتی، ایجاد مرکز شبانه‌روزی برای پاسخ‌گویی به بیماران توسط پزشکان، مشارکت و حمایت‌طلبی از ذی‌نفعان کلیدی دولتی و عمومی غیردولتی، خیریه‌ها و بخش خصوصی و کسب نظر صاحب‌نظران و نخبگان و مراجع علمی سلامت از مهم‌ترین اقدامات در طرح هستند.

 وی دربارۀ نتایج اجرای آزمایشی این طرح در استان قم نیز گفت: کاهش ‌ زمان ارائه گزارش ماموگرافی، افزایش ظرفیت ارائه خدمت به پنج برابر، کوتاه‌ترشدن زمان ارائه خدمت با تهیه برخی تجهیزات مورد نیاز بیماران مانند سوزن بیوپسی، کاهش مدت زمان بستری بیماران با ارائه خدمات در منزل و کاهش ترددهای غیرضروری از جمله دستاوردهای اجرای طرح مدیریت بهینه و جامع بیماری‌ سرطان بوده است.

غربالگری دانش آموزان در طرح نذر تخصص

در ادامه این جلسه مقرر شد پیگیری های لازم برای مشارکت دانشگاه های علوم پزشکی شهید بهشتی تهران و چهار محال و بختیاری در طرح نذر تخصص انجام شود.

طرح نذر تخصص که طرحی برای ارزیابی سلامت و غربالگری دانش آموزان است، قرار است با همکاری آموزش و پرورش  در 40 مدرسه ناحیه 6 شهرداری منطقه 16 تهران در دی و بهمن اجرا شود.

بنا به این گزارش قرار است مدارس ورامین نیز در این طرح شرکت کنند و پیگیری های بعدی بر عهده جمعیت هلال احمر است که محور اجرای نذر تخصص خواهد بود./