نخستین نشست شورای عالی پژوهش مکسا با حضور جمعی از متخصصان انکولوژی و استادان برجسته دانشگاه های علوم پزشکی  برگزار شد.

به گزارش معاونت ارتباطات و جذب مشارکت های مردمی مکسا، در این نشست دکتر محمد جهانگیری، مدیرعامل مکسا گفت: هدف ما شناسایی پژوهشگران جسور و تلاشگر برای کشف و یافتن راه حل های نوین تشخیص و مقابله با بیماری سرطان است و از این طرح ها حمایت می کنیم.

مدیرعامل مکسا  با بیان ماموریت و چشم اندازهای مکسا به عنوان نخستین موسسه نیکوکاری ارائه دهنده مراقبت های  حمایتی و تسکینی در کشور افزود: از ابتدای تاسیس مکسا، اتکا بر کار پژوهشی و تحقیقی بوده است  و از همان سال 1388 مبانی علمی و شیوه اجرای علم نوین و مدرن طب تسکینی در ایران به کمک پژوهشگرانی برجسته از کشورهای  ایتالیا، انگلیس و فرانسه بومی سازی شد.

وی افزود: این روند تا امروز که مدل مدیریت بهینه و جامع بیماری سرطان به عنوان الگویی موفق در شهر قم اجرا شده،  ادامه دارد.

در ادامه دکتر علی مظاهری نژاد، معاون آموزشی و پژوهشی مکسا گفت : مکسا به عنوان یک موسسه نیکوکاری مردم نهاد، اهدافی فراتر از مقابله با بیماری سرطان یا ارائه خدمات حمایتی و تسکینی را دنبال می کند. به همین علت تولید دانش یکی از مهم ترین ماموریت های این موسسه نیکوکاری است .

وی افزود : امضای تفاهم نامه همکاری  با 11 دانشگاه علوم پزشکی کشور نشان دهنده اهمیت تولید علم و دانش در مکسا به عنوان بازوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. همچنین مبانی علمی و  استانداردهای جهانی در ارائه خدمات و مدل های نوین درمانی در این موسسه رعایت  می شود.

در ادامه این نشست که به گفته دکتر مظاهری نژاد با هدف جذب و حمایت نخبگان و پژوهشگران برگزار شد، معاون  آموزشی و پژوهشی مکسا اعلام کرد: مکسا از طرح های پژوهشی که بر مبنای پاسخ به  نیاز جامعه متخصصان و پزشکان، پرستاران و مراقبان بیماران مبتلا به سرطان طراحی شده باشد،  یا شیوه های نوین تشخیص تا درمان را در برگیرد، حمایت می کند .

دکتر ناصر بخت، مدیر پژوهشی مکسا هم گفت: پژوهشگران از طریق ایمیل Macsahg.research@gmail.com می توانند طرح های خود را به مکسا ارائه دهند .

ملاک پذیرش این طرح ها و برخورداری آنها از حمایت های مکسا، بررسی  آنها در کمیته تایید طرح های پژوهشی مکسا است.

دکتر فرهاد  سمیعی ، متخصص تکنولوژی پرتو درمانی  و دبیر انجمن علمی سرطان در کشور که در این نشست حضور داشت، اظهار کرد :  اقدامات مکسا  تحقق آرزوهای ما در حوزه مبارزه و مقابله با بیماری سرطان است، چرا که تلاش کرده وظایف بر زمین مانده در مسیر پیشگیری تا درمان بیماری سرطان و ارائه خدمات مراقبت های  حمایتی و تسکینی  به بیماران را بر عهده بگیرد.

وی بیان کرد: بیش از هزار مورد سرطان در انسان قابل تشخیص است که این اعداد و ارقام به روشنی نشانگر اهمیت پژوهش و مطالعه  درباره روش های نوین شناسایی و درمان بیماری سرطان است.

در ادامه دکتر عباس حاج فتحعلی، متخصص خون و سرطان بزرگسالان تاکید کرد: مهم این است که موسسه ای مانند مکسا که آماده سرمایه گذاری بر طرح های پژوهشی است، به نحوی ریل گذار ی کند که نتیجه پژوهش ها در این برهه که آمار ابتلا به سرطان نگران کننده است، کاربردی و اجرایی  باشد.

تاکید بر مبانی علمی روز دنیا، توجه به مراقبت های حمایتی و تسکینی و انواع خدمات تخصصی با هدف شناسایی این نوع مراقبت‏ ها و توسعه آن، بهره مندی از علوم جدید نظیر سلول درمانی و پرهیز از موازی کاری در کارهای پژوهشی، استفاده از گرنت های معتبر کشوری و بین المللی نظیر نیماد در حوزه پژوهش از دیگر محورهایی بود که حاضران در این نشست مطرح کردند.