هیات عالیرتبه پزشکی ازبکستان از مکسا بازدید کردند و در نشستی با مدیران ارشد این موسسه درباره غربالگری و پیشگیری از سرطان تبادل تجربه و درباره به کارگیری شیوههای نوین درمان این بیماری همفکری کردند.
به گزارش معاونت ارتباطات و جذب مشارکتهای مردمی مکسا، در این نشست که رییس دپارتمان سرطان ازبکستان و دو تن از جراحان پیشکسوت و مطرح بیمارستان تاشکند حضور داشتند، دکتر جهانگیری، مدیرعامل مکسا شبکه گسترده موسسات خیریه فعال در حوزه سرطان در ایران را معرفی کرد.
وی گفت: در شبکه ملی خیریههای فعال در سرطان تقسیم کار انجام شده و هر خیریه مسئول پوشش خدماتی از غربالگری و پیشگیری، انواع تصویربرداری تا سرطان در اطفال و بزرگسالان همچنین ارائه مراقبتهای حمایتی و تسکینی است .
مدیرعامل مکسا با اشاره به سامانه یکپارچه ثبت اطلاعات بیماران و ارائه خدمات بر مبنای آن مسیر غربالگری و درمان تا مراقبتهای حمایتی و تسکینی همچنین نقش خیریهها در ارائه این خدمات را تشریح کرد.
در ادامه این نشست با لحاظ جمعیت دو کشور ایران و ازبکستان آمار ابتلا تا مرگ و میر ناشی از بیماری سرطان بر مبنای آمار سازمان جهانی بهداشت مقایسه و تجربیات دو کشور در این حوزه بیان و تبادل شد.
مدل مدیریت بهینه و جامع بیماری سرطان با استقبال تیم ازبکستانی مواجه شد و آن را گامی رو به جلو برای به کار گیری روشهای موثر مقابله با سرطان توصیف کردند.
در ادامه نشست، تجربه غربالگری گسترده ازبکستان که با بودجه دولتی و با به کارگیری دهها دستگاه واحد سیار مجهز به ماموگرافی در سراسر این کشور اجرا شده است، با جزییات به عنوان نمونهای موفق از غربالگری تشریح شد.
رییس دپارتمان سرطان ازبکستان گفت: با اجرای این طرح طی سه سال 430 هزار نفر غربالگری شدند.
به گفته وی این شیوه غربالگری بر کاهش نرخ ابتلا به سرطان پستان در این کشور در بازه زمانی اجرای طرح تاثیر چشمگیر داشته است.
یکی از جراحان بیمارستان تاشکند هم گفت: هر ساله دولت برای خرید و تامین داروهای جدید و موثر بر بیماری سرطان 10 درصد بیشتر سرمایهگذاری میکند.
وی افزود: در جدیدترین برنامه دولت مقرر شده است برای اجرای طرح غربالگری سرطان رحم دستگاههای مدرن پرتابل خریداری شود.
مدیرعامل مکسا هم با تاکید بر اینکه هدف تیمهای متخصص فعال در حوزه مقابله با سرطان در سراسر دنیا و دو کشور ازبکستان و ایران مشترک و خدمت به انسان و رهایی بشر از درد است، اظهار داشت: این هدف مرز نمیشناسد و تبادل کمک و تجربه قطعا به سرعت تجهیز دانش و علم پزشکی برای مقابله موثر با بیماری سرطان کمک خواهد کرد./