به گزارش روابط عمومی مکسا شعبه مشهد، به مناسبت روز ملی طب ایرانی، همایشی با موضوع « سبک زندگی سالم در سرطان » به میزبانی دانشکده علوم پزشکی مشهد و همکاری «موسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان (مکسا) » برگزار شد.

در این مراسم متخصصین در مورد عوامل خطر در سرطان، مراقبت از بیماران مبتلا به سرطان در طب ایرانی، تغذیه مناسب و سلامت معنوی سخنرانی کردند.

 و همچنین معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مسئول برگزاری همایش نیز از تاثیر سبک زندگی سالم در پیشگیری از ابتلا به سرطان گفت.

 دکتر سید جواد حسینی گفت: با توجه به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص نقش و اهمیت طب سنتی در حوزه سلامت به دنبال استفاده بیش از پیش از ظرفیت‌های این طب در حوزه‌های پیشگیری و درمان هستیم.

وی تصریح کرد: طب سنتی در کنار طب نوین نقش موثری در حوزه سلامت ایفا نموده و معتقدیم که این دو طب در تشخیص صحیح و درمان به‌موقع بیماری‌های مختلف از جمله سرطان نقشی بی‌بدیل دارند.

مسئول برگزاری همایش تاثیر سبک زندگی سالم در پیشگیری از ابتلا به سرطان با بیان اینکه با تشخیص صحیح و درمان به‌موقع امکان غلبه بر بیماری سرطان وجود دارد، خاطرنشان کرد: رژیم غذایی و تحرک در پیشگیری از انواع سرطان‌ها اهمیت ویژه‌ای دارند و در این خصوص نباید از نقش کلیدی تغذیه سالم غافل شد.

در این همایش دکتر سیدکاظم فرهمند، رئیس دانشکده طب ایرانی و مکمل مشهد، گفت: در سیستم مدیریت کنونی اهمیت ویژه‌ای به رشته طب ایرانی و مکمل و رویکرد پیشگیرانه این رشته در حوزه سرطان داده شده است و بسیار خرسندیم که تعالیم طب ایرانی جزو اولویت‌های اصلی حوزه سلامت واقع شده است.

 

وی خاطرنشان کرد: رعایت اصول ۶ گانه طب ایرانی و مکمل در حفظ سلامت گروه‌های سنی و جنسی مختلف جامعه بسیار حائز اهمیت است و می‌توان با استفاده از شیوه‌های نوین این نوع طب اقدامات موثری در پیشگیری از ابتلای به انواع بیماری‌ها از جمله سرطان داشت.

رئیس دانشکده طب ایرانی و مکمل مشهد با ذکر این نکته که عمل به توصیه‌های طب ایرانی موجب پیشگیری از انواع بیماری‌های بدخیم و مزمن همچون بیماری سرطان می‌شود، تاکید کرد: هم‌اکنون در مراکز بزرگ مراقبت از سرطان در کشو‌رهای مختلف، از طب‌های سنتی و مکمل در زمینه‌های مختلفی همچون دارو‌های گیاهی، ماساژ، طب سوزنی و غیره استفاده می‌شود و این مراکز می‌کوشند تا به‌صورت تلفیقی در کنار درمان‌های رایج از طب سنتی هم به عنوان درمان کمکی استفاده کنند.

دکتر فرهمند با اشاره به اینکه پیشگیری راه حل طولانی مدت و کم هزینه مقابله با بیماری سرطان است، بیان کرد: معتقدیم که همه افراد باید از آگاهی‌های لازم نسبت به بیماری سرطان و ریسک فاکتورهای عامل بروز سرطان برخوردار باشند و بهترین کار در این خصوص داشتن سبک زندگی سالم بوده است.

در ادامه این همایش دکتر حسین رضایی‌زاده، معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اظهار کرد: تاکنون 10 دانشگاه علوم پزشکی کشور در زمینه ادغام آموزه‌های طب ایرانی و مکمل با فعالیت‌های پیشگیرانه حوزه بهداشت در موضوع سرطان فعال شده‌اند و در این خصوص دانشگاه علوم پزشکی مشهد پیشگام این عرصه بوده است.

معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در گام نخست اجرای این طرح دانشگاه‌های علوم پزشکی مشهد، شهید بهشتی، اصفهان و کاشان آمادگی خود را جهت همکاری‌های مشترک در حوزه‌های بهداشت و طب ایرانی و مکمل در زمینه پیشگیری از بیماری‌های مختلف از جمله سرطان اعلام کرده‌اند، خاطرنشان کرد: با برنامه‌ریزی خوبی که در وزارتخانه انجام شده و نیز تعامل خوبی که با معاونت بهداشت برقرار شده به تحقق چشم‌اندازهای روشن نقش مشترک بهداشت و طب ایرانی و مکمل در حوزه‌های پیشگیری و ارتقای سطح سواد سلامت جامعه بسیار خوشبین هستیم.

معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش بیان کرد: معتقدیم که باید در حوزه انجام اقدامات پیشگیرانه تلاش کنیم و در صورتی هم که گرفتار بیماری شدیم بلافاصله اقدامات لازم را زیر نظر پزشک انجام دهیم و از انجام اقدامات خودسرانه در زمینه مصرف دارو و دیگر اقدامات نادرست پرهیز کنیم.

دکتر رضایی‌‍‌زاده خاطرنشان کرد: ما در راستای حفظ کرامت و کیفیت زندگی بیمار نیازمند تمامی متخصصان در حوزه‌های پیشگیری و درمان هستیم، اگر کسی دچار مشکلاتی همچون بیماری سرطان می‌شود باید ابتدا به پزشک مراجعه کند و در همین رابطه باید بگوییم که تشخیص درست و به‌هنگام در درمان به‌موقع و اثربخش بسیار حائز اهمیت است، ضمن اینکه در این خصوص نباید از نقش موثر متخصصان طب ایرانی و مکمل غافل شویم.

همچنین دکتر سید روح‌الله موسوی‌زاده، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مسئول مراقبت معنوی موسسه مکسا هم در این همایش، گفت: بیش از 50 سال است سازمان بهداشت جهانی معتقد است که هر انسانی 4 بعد جسمی، روحی، اجتماعی و معنوی دارد و نگاه چند بعدی به ایشان در این رویکرد یک حقیقت کاملاً صحیح از نظر مبانی پزشکی بوده و یک تعریف مهم در حوزه‌ سلامت، بهداشت و درمان به حساب می‌آید.

وی افزود: ما همانطور که باید به جسم آدمی توجه می‌کنیم باید به سایر ابعاد از جمله بعد معنوی هم توجه کنیم و در صدها تحقیقات صورت گرفته دیده شده که تمامی این ابعاد هم اثرپذیر بوده و هم اینکه مرتبط با یکدیگر هستند و بهبود یک بعد موجب ارتقای دیگر ابعاد می‌شود، به‌ویژه بعد درونی که در حوزه معنوی و دینی نقش آن به‌خوبی دیده می‌شود.

مسئول کمیته سلامت معنوی دانشکده طب ایرانی و مکمل اصفهان با ذکر این نکته که در موضوعاتی همچون بیماری سرطان سال‌های سال است که روی موضوع بعد معنوی در حوزه بالین کار می‌شود، تاکید کرد: معتقدیم که مجموعه‌ای از نیازهای دینی و معنوی‌ با شروع بیماری شکل می‌گیرد و اگر این نیازها برطرف نشود کیفیت زندگی بیمار پائین می‌آید؛ همچنین معتقدیم که اگر این رویه به شکل درست پیش نرود بیمار درگیر یک سری سوالات می‌شود و در جهت ارتباط با خود و دیگران، مقابله با بیماری و عدم تسلیم شدن در برابر بیماری، تاب آوری و عزت نفس و امیدافزایی و جلوگیری از ناامیدی باید از ظرفیت مشاوران معنوی استفاده نماییم.

دکتر موسوی‌زاده تصریح کرد: در ایام بحران کرونا طرح مشاوران معنوی کووید در بیمارستان‌ها و بر بالین بیماران بستری مبتلا به کرونا به‌خوبی اجرا شد و این طرح موجب افزایش امید در بیماران و خانواده‌‌های آنان در مسیر ادامه حیات و غلبه بر بیماری کرونا شد و مشهد از شهرهای پیشگام و موفق کشور در اجرای این طرح هدفمند و اثربخش بود، طرحی که معتقدیم که می‌تواند به جز کرونا در مسیر درمان دیگر بیماری‌ها از جمله بیماری سرطان هم اثربخش باشد.

وی اضافه کرد: در ایام بحران کرونا آموزش‌های مشاوره معنوی را در شهرهای مشهد، تهران، اصفهان، یزد، رشت، شیراز، تبریز، اهواز و دیگر کلان ‌شهرهای کشور برگزار کردیم و در این دوره‌ها آموزش‌ آداب ارتباط با بیمار مبتلا به کووید را داشتیم که نتایج اثربخش آن در زمان حضور فراگیران این آموزش‌ها بر بالین بیمار مبتلا به کرونا دیده شد.