کارگاه  مروری بر جایگاه مددکاری اجتماعی در مراقبت های حمایتی و تسکینی با حضور کارکنان مکسا در سالن اجتماعات این مؤسسه  برگزار شد.

به گزارش معاونت ارتباطات و جذب مشارکت های مردمی، در این کارگاره پنج ساعته که هیبریدی(مجازی و حضوری) برگزار شد، درباره ابعاد مختلف مددکاری اجتماعی در  مراقبت های حمایتی و تسکینی و جایگاه آن در بهبود کیفیت زندگی بیماران در قالب مقالاتی ارائه شد.

دکتر محمدجهانگیری مدیرعامل مکسا با بیان اینکه عدالت سرمنشاء مددکاری اجتماعی است، افزود: مددکاری یک مفهوم انسانی است و یک مددکار در ابتدا باید بداند در حمایت از انسان ها اول به خودش کمک می کند.

وی افزود: وظیفه مددکار توانمندسازی مددجویان است و رسالت مکسا نیز توانمندسازی بیماران و خانواده های آنان است به طوری که نیازهای خود را مرتفع کنند و به کسی وابسته نباشند.

در ادامه دکتر عادله رضاقلی زاده، معاون آموزش و پژوهش مکسا بر اهمیت جایگاه مددکاری در مراقبت های حمایتی و تسکینی تاکید کرد و گفت: لازم است مراقبت توسط تیمی چند رشته ای شامل مددکار اجتماعی ارائه شود تا به ایجاد رفاه فردی منجر شود.

وی ارتباط مؤثر با خانواده بیمار را یکی از چالش برانگیزترین موارد در مراقبت‌های حمایتی و تسکینی برشمرد و افزود: مددکاران اجتماعی در این باره نقشی مؤثر دارند.

دکتر استادهاشمی، عضو هیأت علمی گروه مددکاری اجتماعی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی که یکی از سخنرانان مدعو در این کارگاه علمی بود، اظهار داشت: سرطان یکی از پیچیده ترین بیماری‏هاست که به سبب شدت عواقب دامنه و گستردگی آن ضرورت ارائه مداخلات تخصصی مددکاری اجتماعی را ایجاب می کند.

علی یزدانی مددکار اجتماعی مکسا نیز گفت: مددکاران اجتماعی لازم است به عنوان در دسترس ترین عضو تیم بین رشته ای مراقبت همواره به عنوان یک همراه حرفه ای در کنار بیمار و خانواده وی حضور داشته باشند و انواع حمایت های عاطفی روانی و اجتماعی را به آنها ارائه دهند.

دکتر متین سیف اللهی مسئول واحد مددکاری اجتماعی مکسا نیز در این کارگاه یک روزه به ارائه گزارش مددکاری اجتماعی در شعبات مکسا پرداخت و  گفت: مکسا از بدو فعالیت مددکاری اجتماعی را جزو ارکان خدمات خود قرار داده و در تلاش است به بهبود عملکرد اجتماعی افراد و رسیدن به شرایط مطلوب در مسیر بیماری یاری رساند.

بنا به این گزارش، در این کارگاه یک روزه مددکاران اجتماعی شعب پرسابقه و فعال مکسا در اصفهان، مشهد و تهران گزارشی از اقدامات خود ارائه دادند.

زینب ناجی از مکسای اصفهان گزارشی مفصل از مداخلات و اقدامات مددکاری و میزان جذب مشارکت ها (نقدی و غیرنقدی) ارائه کرد.

همچنین سلیمان کوهساری مدیر بخش طب تسکینی مکسا در بیمارستان فیروزگر گزارش اقدامات خود را درباره انواع خدمات مددکاری اجتماعی در این بیمارستان برشمرد و بر شفاف سازی میزان مشارکت ها در جلب اطمینان مردم تأکید کرد.

حسین پیروز فرد از مکسای مشهد  نیز گزارشی تصویری از اقدامات و تفاهمنامه ها ی این شعبه را با مراکز دولتی و خصوصی برای دریافت حمایت بیماران ارائه نمود.

در انتهای این کارگاه یک روزه و در قالب پنل گروهی، وضعیت یک بیمار مبتلا به سرطان که شرایط  پیچیده‏ای داشت، توسط پزشکان، روان شناسان و مددکاران به طور تیمی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و اقدامات لازم برای این بیمار تحت پوشش مکسا پیشنهاد شد./