خدمات مکسا > مراقبت های پزشکی تسکینی
مراقبتهای پزشکی تسکینی
خدمات مکسا
مراقبتهای پزشکی تسکینی (که به آن طب تسکینی نیز گفته میشود) حوزۀ تخصصی جدیدی در پزشکی است. بخش بزرگی از مشکلاتی که بیمار مبتلا به سرطان با آنها مواجه است مشکلات جسمی هستند. این مشکلات جسمی یا به علت وجود سلولهای سرطانی و فعالیت تومور ایجاد میشوند و یا عوارضی هستند که درمان سرطان ایجاد میکند. در حالی که هدف اصلی درمانِ علاجی، از بین بردن علت بیماری و علاج آن است، طب تسکینی به تسکین علامتها و کنترل عوارضی میپردازد که بیمار مبتلا به سرطان با آنها روبرو میشود.
خیلی وقتها، تیم ارائه دهندۀ مراقبت های حمایتی و تسکینی، همان تیم اصلی درمان، شامل پزشک درمانگر (انکولوژیست یا رادیوتراپیست) و پرستاران است، اما این تیم قادر به پاسخگویی تمامی نیازهای بیمار نیستند. بنابراین تیم طب تسکینی با همکاریِ تیم درمان، تلاش میکنند تا با کنترل علامتها و عوارض بیماری، بیمار و خانوادۀ او را یاری کنند.
کم کردن رنجها و ناراحتیهای جسمی به بیمار کمک خواهدکرد تا مراحل درمان را راحتتر پشت سر بگذارد. همچنین کمک میکند که استقلال خود را حفظ کرده و کیفیت زندگی بالاتری داشته باشد.
مکسا، اولین و بزرگترین مرکز ارائۀ خدمات طب تسکینی در ایران است. تمامی خدمات مکسا رایگان هستند. در اینجا میتوانید خدمات طب تسکینی که توسط مکسا ارائه میشود را مشاهده کنید؛ برای دریافت این خدمات، کافیست در مکسا پرونده تشکیل دهید.
مدیریت فرآیند مراقبت
ابتلا به سرطان، شروع مسیری پرفراز و نشیب و پر پیچ و خم برای بیمار و خانوادۀ اوست. بیمار و خانوادۀ او از زمانی که از بیماری آگاه میشوند با سوالات فراوانی مواجه میشوند؛ سوالاتی دربارۀ آینده و سرنوشت بیماری، انتخاب روش درمانی و مراقبتهای لازم برای بیمار و اطرافیان.
ارائۀ اطلاعات معتبر در خصوص نوع بیماری و شرایط بیمار، مسیر درمان و کارهایی که باید برای بیمار انجام شود به زبان ساده و شفاف، برای بیمار و خانواده، از وظایفی است که پزشک طب تسکینی بر عهده دارد. تیم پزشکی تسکینی به تصمیمگیری درست کمک و از تبدیل شدن بیماری، به یک بحران بلند مدت خانوادگی جلوگیری میکند.
پزشک طب تسکینی، همچنین شرایط بیمار را ارزیابی کرده و مراقبتهای پزشکی و پرستاری مورد نیاز او را تعیین میکند و ارائۀ خدمات به او را برنامه ریزی میکند.
جلسات مراقبت از خانواده
مراقبت از کسی که به بیماری پیشرفته مبتلاست، کار بسیار دشواری است. مراقبین بیمار و اطرافیان او از سویی تحت فشار روانی و عاطفی قرار دارند و از طرف دیگر برای مراقبت از بیمار به آموزش نیاز دارند. جلسات مراقبت از خانواده، وظیفۀ پاسخ به این نیاز را بر عهده دارد. جلساتی که طی آن وضعیت بیمار به اطلاع خانواده میرسد آنها را در مورد مسیر پیشِ رو آگاه میکند و در مواقع حساس و ضروری به خانواده در گرفتن تصمیمهای مهم کمک میکند. این جلسات که با همکاری بین تخصصهای مختلف، خصوصاً پزشک و روانشناس، برگزار میشود، نقشی مهم در حمایت عاطفی و روانی از خانواده و ایجاد احساس امنیت و آرامش در آنها ایفا میکند.
آموزش به مراقبین
مطالعات نشان داده است که اگر مراقبین بیمار، زودتر با مراقبتهای حمایتی و تسکینی آشنا شوند، با شرایط مراقبت از بیمار، بهتر تطبیق مییابند. پزشک و پرستار تسکینی، مراقبین بیمار را برای مدیریت شرایط و شیوۀ مراقبت از بیمار آموزش میدهند. به علاوه بسیاری از آموزشهای عملی، توسط پرستار به خانواده ارائه میشود.
ویزیت تلفنی
پزشکان مکسا بهطور منظم با بیمار یا مراقبین او تماس میگیرند تا از آخرین وضعیت او مطلع شوند و اثربخشی اقدامات قبلی را ارزیابی کنند. ویزیتهای تلفنی به پزشک هماهنگ کننده کمک میکند تا اقدامات بعدی را بر اساس نیاز بیمار، برنامه ریزی کند.
اقدامات تشخیصی
تشخیص به موقع و زود هنگام عوارض مربوط به بیماری، به کنترل بهتر آن و جلوگیری از پیشرفت آنها کمک می کند. با این حال بسیاری از بیماران به دلیل طولانی بودن صف انتظار برای اقدامات تشخیصی و هزینههای بالا، از چنین خدماتی محروم میمانند. مکسا، طیفی از خدمات تشخیصی مانند سونوگرافی و سونوگرافی داپلر، گرفتن نوار عصب و عضله و نوار قلب را در مکانهای مختلف، مانند منزل بیمار، بیمارستان و کلینیک بازتوانی ارائه می دهد.
کنترل عوارض بیماری
مبتلایان به سرطان ممکن است با عوارض گوناگونی مواجه شوند که ناشی از فعالیت تومور سرطانی یا اثرات جانبی درمان باشد. درد، عوارض گوارشی، آسیت و مشکلات عصبی، مثالهایی از این عوارض هستند. یکی از مهمترین کارهایی که پزشکان مکسا انجام میدهند، کمک به بیمار با کنترل چنین عوارضی است.