انواع سرطانسرطان پستان < ریسک فاکتور ها و پیشگیری از سرطان پستان

درباره سرطان پستان

عوامل خطر مرتبط با سبک زندگی

عوامل خطری که قابل تغییر نیستند

عواملی که اثرات آن‌ها بر سرطان پستان هنوز مشخص نیست

عوامل بحث برانگیز میان مردم که اثر آن‌ها بر سرطان پستان رد شده است

آیا می‌توانم خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهم؟

تصمیم‌گیری در مورد استفاده از داروها برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان

استفاده از تاموکسیفن و رالوکسیفن برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان

استفاده از مهارکننده‌های آروماتاز برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان

جراحی پیشگیرانه برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان

مهار کننده های آروماتاز ​​برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان 

مهار کننده های آراماتاز ​​(مهارکننده های آروماتازs) ممکن است روزی به عنوان یک داروی پیشگیری خوب در حد تاموکسیفن یا رالوکسیفن یا حتی بهتر تایید شوند اما تا آن روز تحقیقات بیشتری لازم است تا دانشمندان متوجه شوند که این داروها چقدر موثر هستند، چه کسانی بیشتر از آنها سود می برند و دوره درمان با آن ها چگونه است. 

 

مهار کننده های آروماتاز ​​چه هستند؟ 

مهار کننده های آروماتاز ​​از طریق تغییر دادن آنزیمی در بافت چربی به نام آروماتاز سبب جلوگیری از از تغییر هورمون های دیگر به استروژن شده و در نتیجه سطح استروژن را پایین می آورند. این داروها ساخت استروژن در تخمدان را متوقف نمی کنند. در واقع این داروها میزان استروژن را فقط در زنانی پایین می آورند که تخمدانها باعث ایجاد استروژن نمی شوند، به همین دلیل، این داروها به طور عمده در زنانی که یائسه هستند استفاده می شود. 

داروهای این گروه عبارتند از: 

  • آناستازول (آریمیدکس) 
  • اگزمستان (آروماسین) 
  • لتروزول (فمارا) 

مهارکننده های آروماتاز یک بار در روز استفاده می شوند. 

 

آیا مهار کننده های آروماتاز ​​می توانند خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهند؟ 

مهارکننده های آروماتاز به طور عمده برای درمان زنان مبتلا به سرطان سینه با گیرنده های هورمونی مثبت استفاده می شود. اما مطالعات گسترده در مورد آناستازول و اگزمستان نشان داده اند که این دو دارو نیز می توانند خطر ابتلا به سرطان پستان را در زنان یائسه یا زنان با ریسک بالای ابتلا به سرطان سینه، کاهش دهند. 

استفاده از این داروها هنوز در آمریکا برای کاهش خطر سرطان پستان تایید نشده است. با این حال، برخی از سازمان های پزشکی آنها را به عنوان گزینه های همراه با تاموکسیفن و رالوکسیفن، به منظور کاهش خطر سرطان پستان در زنانی که در معرض یائسگی هستند، تجویز می کنند. این داروها در صورت میتوانندگزینه ی مناسبی برای زنان که خطر لخته شدن خون دارند و به همین جهت نمی توانند تاموکسیفن یا رالوکسیفن استفاده کنندريال باشند. دوره مصرف این داروها به منظور کاهش ریسک سرطا پستان، 5 ساله است. 

 

خطرات و عوارض جانبی مهارکننده های آروماتاز ​​چیست؟ 

شايع ترين عوارض جانبی مهارکننده های آروماتازبروز علائم يائسگی مثل گرگرفتگی، عرق شبانه و خشکی واژن است. 

این داروها همچنین می توانند درد عضلانی و مفصلی ایجاد کنند. این عارضه جانبی می تواند به قدری جدی باشد که بعضی از زنان مصرف دارو را متوقف کنند. 

برخلاف تاموکسیفن و رالوکسیفن، مهارکننده های آروماتاز ها، می تواند منجر به پوکی استخوان شوند. افراد مبتلا به پوکی استخوان با احتمال بیشتری دچار شکستگی استخوان می شوند. 

مهارکننده های آروماتاز همچنین ممکن است باعث افزایشکلسترول شوند و از این رو زنانی که در معرض بیماری های عروق کرونری قلبی هستند در صورت مصرف مهارکننده های آروماتاز ممکن است در معرض مشکلات قلبی قرار بگیرند. 

توضیحات بیشتر